FAQ

Og her er et svar på de spørgsmål vi hører mest fra nye kunder:

• Drikkedunkene er fri for bisphenol A og phtalater og alle hormonforstyrrende stoffer. Plasten i drikkedunken er fri for plast-farve og er den samme som vandrørerne i jorden er lavet af.

• Drikkedunke er lavet af PE plast (polyethylen) som er det samme plast som vandrørerne i jorden er lavet af - dem som forsyningerne anvender til fremføring af vandet - dog med langt mindre indhold af antioxidanter hvis afledte produkt er phenoler som vore er testet for se alle test og indholdsstoffer på: http://okodunken.dk/sundhed.htm

• Flaskerne afgiver IKKE smag og lugt - en del af testen hos Eurofins - og bliver iøvrigt brugt af stort set alle vandværker i Danmark - med få undtagelser hvor der bliver brugt PET engangsflasker istedet - ikke en god løsning.

• Hvorfor er åbningen på drikkedunken ikke større ligesom på mange andre der er på markedet? En drikkedunk skal holde tæt - det gør dem med de store låg ikke efter nogen tid - vi har begge typer men sælger kun den med det lille låg til Skolebørn fordi den skal holde tæt i tasken så bøgerne ikke ødelægges.

Samtidig er den er smal fordi den så kan udskiftes med fx. låget fra en halv-liters cola-flaske eller kildevandslåg. Der er ingen problemer med rengøring i den forbindelse og så holder låget TÆT - et krav fra tyske skoler, fordi de anvender vand med kulsyre på skolerne og et krav fra skolerne fordi bøgerne bliver ødelagt ved drikkedunke med stort låg som ikke holder tæt efter kort tids brug..

• Flasken tåler fra minus 20 - 80 grader - og også højere hvis man blot lader den stå i opvaske maskinen til den er kold. Mange drikkedunke flækker hvis man lægger dem i fryseren - Vi anbefaler at fylde drikkedunken op med 1/4 vand og lægge den i fryseren hvorefter man hælder koldt vand på - så holder vandet sig koldt. De fleste drikkedunke er lavet af PP plast som ikke tåler dette og vil flække.

• Der sker intet ved at hælde saft eller juice i dunken - men vand er det bedste - og så har vi i Danmark det bedste vand i hanerne.

• Hvorfor har Den Økologiske Drikkedunk en lille tud?

Den Økologiske Drikkedunk er udviklet med lille låg fordi den skal holde tæt. Drikkedunke med store låg holder ikke tæt selvom mange påstår at de gør. Efter noget tids brug vil drikkedunkene med store låg blive utætte.

Den Økologiske Drikkedunk kan også fås med et stort låg - dette er lavet til sportfolk hvor det ikke betyder så meget om den er 100% lufttæt men hvor et stort låg er praktisk fordi de gerne vil hælde protein-pulver aller andet i dunken og evt bruge den som shaker.

Den Økologiske Drikkedunk - Tlf. +45 3536 6000 - info@juul-svane.com - Grønnevej 12, DK-2830 Virum